Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Moottoriveneellä Etelä-Tanskan saaristoon

10.3.2020 klo 18:00 - 20:30

Kesällä 2019 moottorivene Ohta kiersi monelle harvinaiseksi jääneet merialueet Bornholmista Sjellannin ja Fynin eteläpuolen kautta Saksan rajan tuntuman kautta Alsin saari kiertäen Vähä-Beltin alueelle ja palasi Sjellannin pohjoispuolitse takaisin kotimaahan. Matkalla käytiin useassa erilaisessa kohteessa ja nähtiin rannikon elämää joka poikkeaa paitsi suomalaisesta saaristovenematkailusta, myös tavanomaisesta turistikäynnistä Kööpenhaminaan.
Esityksessä kuvaillaan pienten saariyhteisöjen ja historiallisessa asussa säilyneiden pienkaupunkien maisemia ja elämää, tanskalaiseen juhannuksen viettoon. Lisäksi tutustutaan kolmeen nyt museoituun oman aikansa voimakkaaseen sotilaskohteeseen, mm. kylmän sodan aikaiseen maan alaiseen ohjuslinnakkeeseen.  Esitys on yhdistelmä historiaa, kauniita maisemia ja pitkää venematkaa.
Matkakertomus ei ole painotettu tekniikkaan eikä veneen ajamiseen, joten se soveltuu mainiosti niin purje- kuin moottoriveneidenkin kippareille ja koko miehistölle.
Matkasta on julkaistu 2-osainen lehtiartikkeli Kippari -lehdessä tämän vuoden alussa. PaVen esityksessä matkakertomusta syvennetään moninkertaisella kuvamäärällä ja koko illan kertomuksella.
Kouluttaja: Klaus ”Klasu” Salkola (HVK). Klasu on free-lance veneilytoimittaja ja kuvaaja (Kippari -lehti), vene- ja laivatekniikan asiantuntija ja insinöörikomentaja evp. Klasu on aloittanut veneilyn 60-luvulla, ja kokemusta matkaveneilystä on kertynyt yli 100 000 mpk:n edestä.
Lisätietoja: Klaus Salkola, klaus (at) salkola.eu
Osallistujamäärä: 8 – 50
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuneet

Tiedot

Päivämäärä:
10.3.2020
Aika:
18:00 - 20:30
Tapahtumaluokka:
http://pave.fi/?event=matkakertomus-tanska-moottoriveneella

Tapahtumapaikka

Humallahden Venekerho, Rajasaarenpenger 6, Helsinki, Suomi