Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Rannikkolaivurin radiotutkintoon (SRC) tähtäävä valmennus

14.3.2020 klo 09:00 - 16:00

Meri-VHF-puhelimen käyttöön huviveneessä vaaditaan aluskohtainen radiolupa sekä henkilökohtainen pätevyystodistus – vähintään rannikkolaivurin radiotodistus eli SRC (Short Range Certificate).
Kohderyhmä: Tämä valmennus soveltuu sekä huviveneen päällikölle että miehistölle, sillä kaikilla veneessä VHF-puhelinta käyttävillä pitää olla henkilökohtainen pätevyystodistus.
Tavoite: Kurssin ensisijaisena tavoiteena on, että kurssilaiset suorittavat SRC-tutkinnon. Kurssin jälkeen osaat käyttää VHF/DSC-puhelinta ja tunnet radioliikennettä koskevat säännöt sekä käytännöt. Lisäksi kurssi antaa eväät VHF/DSC-puhelimen hankintaan, asennukseen ja käyttökunnossa pitämiseen.
Tutkinto: Varsinainen SRC-tutkinto (Short Range Certificate) suoritetaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficommin tutkintotilaisuudessa, joka järjestetään tiistai-iltapäivisin (17.3 / 24.3 / 31.3/ 7.4 / 14.4 / 21.4 / 28.4/ 5.5 / 12.5 / 19.5 / 26.5) klo 16:00 Kumpulassa. Tutkintoon on erikseen ilmoittauduttava Traficomin sivun ohjeiden mukaisesti.
Materiaalia:
Rannikkolaivurin radioliikenneopas  (Virallinen tutkintoaineisto.)
Rannikkolaivurin radiotutkinnon (SRC) mallikoe
Mika Piironen, Meri-VHF-radiopuhelin, Suomen Navigoinnin Opettajat, 2018.
eGMDSS-sivusto (Hyödyllistä ilmaista luettavaa ja maksullinen VHF/DSC-simulaattori.  Teksteissä ja testeissä on huomattu kuitenkin olevan jonkin verran pieniä virheitä.)
VHF/DSC-puhelin korvaa pyroteknisiä hätäilmoitusvälineitä huvivenekatsastuksessa
Kurssin sisältö:
Radiotekniikan perusteita
Merenkulun kansainvälinen hätä- ja turvallisuusjärjestelmä GMDSS (Global Maritime Distress and Safety System)
VHF/DSC -puhelin
Pätevyystodistus, aluksen radiolupa ja muut säädökset
Radioliikenne
Ota koulutukseen mukaan: Rannikkolaivurin radioliikenneopas ja muistiinpanovälineet.
Lounas: Tarkoitus on sopia  pizzerian kanssa seuraavaa: Tilaus viimeistään klo 10.30. Kuljetus kerholle klo 12-12.30. Osallistujilta kerätään ruokailun hinta käteisenä, varaathan käteistä mukaan. Vaihtoehtoisesti voit ottaa omat eväät mukaan.
Kouluttaja: Jukka Wallinheimo (HVK). Jukka on sähkötekniikan diplomi-insinööri ja veneilyn harrastaja. Jukka on SPV:n VHF/DSC-kouluttaja, huvivenekatsastaja ja opettaa myös Veneen sähköt -koulutuksessa.
Lisätietoja: Jukka Wallinheimo, jukka.wallinheimo (at) kolumbus.fi
Osallistujamäärä: 5 – 30. (Listalla sijat >30 ovat jonossa mahdollisille peruutuspaikoille.)
Ilmoittautuminen
Koulutus on peruttu 13.3.2020 pandemian takia. THL:n ohjeistuksen mukaan vältämme nyt ryhmäharrastuksia ja tilaisuuksia, joissa on runsaasti ihmisiä. Pyrimme tällä tartuntojen eksponentiaalisen kasvun hillitsemiseen ja terveydenhuollon ylikuormittumisen välttämiseen.
Ilmoittautuneet

Tiedot

Päivämäärä:
14.3.2020
Aika:
09:00 - 16:00
Tapahtumaluokka:
http://pave.fi/?event=rannikkolaivurin-radiotutkintoon-src-tahtaava-valmennus

Tapahtumapaikka

Humallahden Venekerho, Rajasaarenpenger 6, Helsinki, Suomi