Loading tapahtumat

« Kaikki tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on jo mennyt..

Venepäällikkökurssi

2.3.2019 klo 10:00 - 3.3.2019 klo 17:00

Kohderyhmä: Vähintään kaksi vuotta tai enemmänkin veneilykokemusta omaavat veneilijät, jotka ovat kiinnostuneet kasvattamaan taitojaan. Kurssin suorittamisella osoitetaan kansainvälisen huviveneen kuljettajan pätevyyskirjan saamiseksi tarvittavien vaatimusten täyttäminen.

Esitiedot: Lähtötasona on veneilijäkurssi (ent. veneenkuljettajakurssi) tai vastaavat tiedot ja taidot. Myös Navigaatioliiton saaristolaivurikurssin suoritus käy. Jos tunnet omaavasi riittävät lähtötiedot ja -taidot, mutta muodollinen suoritus puuttuu, niin voit suorittaa sellaisen myös venepäällikkökurssin jälkeen. PaVe järjestää veneilijäkurssn ja venepäällikkökurssin vuorovuosin.

Tavoite: Kurssin tarkoitus on valmentaa venepäällikkö niin tiedollisesti kuin taidollisestikin sellaisiin merenkulkuvaatimuksiin, että hän kykenee toimimaan huviveneen päällikkönä venekatsastusluokka 1:n (avomeri) mukaisilla vesillä ja niillä vallitsevissa olosuhteissa. Venepäällikkökurssin läpäissyt täyttää Euroopan talouskomission sisävesiliikennetyöryhmän päätöslauselmassa nro 40 asetetut huviveneenkuljettajan kelpoisuusvaatimukset, minkä perusteella Trafi hakemuksesta myöntää kansainvälisen huviveneenkuljettajan pätevyyskirjan.

Kurssin sisältö: Hyvä veneilytapa, päällikön vastuu, paikanmääritys, sorto ja virta, vuorovesiopin perusteet, merimatkan suunnittelu, rajoitettu näkyvyy ja yöpurjehdus, veneen huolto ja kunnossapito, kansainvälisen veneilyn käytännöt, meripelastus ja veneily-ympäristö, sääoppi, teoriatentti. Tarvittaessa päällikkökurssin käytännön opetus suoritetaan erikseen sovittavana ajankohtana. Tästä ajankohdasta ilmoitetaan kurssilaisille erikseen.

Kouluttaja: Jori Kosunen (HVK). Jori on SPV:n (Suomen purjehdus ja veneily) valtuuttama veneilykouluttaja.

Ota mukaan: Harppi, astelevy, kompassi, viivoitin sekä pehmeä lyijykynä ja kumi. Lisäksi laskimesta voi olla hyötyä.

Kurssimaksu: 60 €. Kattaa kurssilla jaettavan materiaalin. Maksu suoritetaan käteisellä kurssin alussa. Ota mukaan tasaraha.

Lisätietoja: Jori Kosonen, jori.kosonen (at) talentvectia.com

Ruokailu: Koko päivän kurssilla sovitaan normaalisti aamupäivän aikana yhdessä, miten lounasruokailu järjestetään. Oletusarvoisesti joku osallistujista tekee Wolt/Foodora/Pizzataxi/tms-tilauksen kerhorakennukseen. Ota käteistä rahaa mukaan. Halutessaan voi toki vaihtoehtoisesti ottaa mukaan omat eväät.

Osallistujamäärä: 7 – 15.

Ilmoittautuminen: Kurssi on täynnä ja ilmoittautuminen on päättynyt. Listalla sijoilla 16-19 ovat jonossa. Ilmoittelethan heti mahdollisesta osallistumisesi peruuntumisesta Jorille sähköpostitse.

Ilmoittautuneet
Ilmoittautumiset PaVen kautta (linkki alla)

Lisätiedot

Alkaa:
2.3.2019 klo 10:00
Loppuu:
3.3.2019 klo 17:00
tapahtuma Categories:
,
Nettisivu:
http://pave.fi/pave/wordpress/?event=venepaallikkokurssi

Paikka

Humallahden Venekerho, Rajasaarenpenger 6, Helsinki, Suomi