Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Venepäällikkökurssi (ETÄKOULUTUS, KOE LÄHITILAISUUTENA)

16.1. klo 10:00 - 17.1. klo 17:00

Tarvitsetko kansainvälisen huviveneen kuljettajan pätevyyskirjan? Yli 24-metrisen huvialuksen kuljettajalla on oltava kansainvälinen huviveneen kuljettajan pätevyyskirja, ja osaaminen on hyödyllistä pienemmänkin veneen päällikölle. Tällä pätevyydellä voi lisäksi osoittaa veneilyosaamisensa useissa maissa esimerkiksi venettä vuokratessa.
Kohderyhmä ja esitiedot:
Kurssi on tarkoitettu kokeneille veneilijöille, joilla on vähintään kaksi vuotta tai enemmänkin veneilykokemusta, ja jotka haluavat kasvattaa veneilytaitojaan. Osallistujalla tulee olla jokin kansalliset pätevyysvaatimukset täyttävä navigointikurssi hyväksytysti suoritettuna sekä kokemusta veneen päällikkönä.
Venepäällikkötutkinnon suorittamisella osoitetaan kansainvälisen huviveneen kuljettajan pätevyyskirjan saamiseksi tarvittavien vaatimusten täyttäminen.
Kurssiin sisältyy seuraavat osiot:
Navigointikurssi II (Vuorovedet ja Välimeri)
Venepäällikkö ja venetekniikan täydennyskurssi
Käytännön veneilytaitokurssi ja päällikkönä toimiminen.
Tutkinnon suorittaneella on tiedot, taidot ja kyky sekä oikea turvallisuusasenne
toimia vastuullisena ja matkamoottori- ja/tai -purjeveneen päällikkönä
navigoida avomerellä ja muilla vesialueilla haastavissa olosuhteissa
veneillä turvallisesti sisä- ja rannikkovesillä, Itämerellä, Välimerellä ja vuorovesialueilla
huoltaa ja korjata sekä ylläpitää veneen merikelpoisuutta.
Kurssin aiheet: ulkomaan veneily, turvallisuus, sää, vuoroveden korkeus, vuorovesivirrat, sijainnin määrittely, reittisuunnittelu, päällikön vastuu – hyvä päällikkö, veneen käsittelyyn vaikuttavat voimat ja niiden huomioiminen, valmistautuminen matkalle, lähdöt, toiminta matkalla, navigointi matkalla, päällikkö ja rantautumiset, päällikkö ja tulli- ja rajaviranomaiset, asuminen veneessä, veneen huolto, hätätilanteet, veneen varustelusta, rekisteröinti ja katsastus.
Tarvittaessa päällikkökurssin käytännön osuus suoritetaan erikseen sovittavana ajankohtana. Tästä ajankohdasta ilmoitetaan kurssilaisille erikseen.
Tarvittavat kurssivälineet: Tietokone ja verkkoyhteys, harppi, astelevy, kompassi, viivoitin pehmeä lyijykynä sekä kumi. Lisäksi laskimesta voi olla hyötyä.
Opetus toteutetaan Teams-palvelun kautta. Kouluttaja lähettää linkin sähköpostilla osallistujille. Asenna tietokoneellesi Teams-applikaatio tai käytä sitä webbiselaimella lähetetyllä linkillä.
Ennen kurssia osallistujien odotetaan tutustuneen koulutusaineistoon etukäteen.
Päävastuullinen kouluttaja: Jori Kosonen (HVK). Jori on SPV:n auktorisoima veneilykouluttaja.
Kurssimaksu: 155 € kattaa kurssilla jaettavan materiaalin, koulutuksen ja kokeen. Maksu suoritetaan etukäteen Lauttasaaren veneilijät ry:lle, ja tästä annetaan lisäohjeita ilmoittautuneille.
Lisätietoja: Jori Kosonen, jori.kosonen (at) talentvectia.com
Osallistujamäärä: 12- 20 henkilöä. (Listalla sijat >20 ovat jonossa mahdollisille peruutuspaikoille.)
Ilmoittautuminen:  Etäkoulutuspäivät ovat 16.1. klo. 10.00–17.00 ja 17.1. klo. 10.00–17.00. Kurssikoe järjestetään HVK:lla 23.1, ja tähän annetaan lisäohjeita kurssin aikana. Mikäli peruutat osallistumisesi, ilmoita siitä sähköpostitse heti Jorille, koska kurssille jonotetaan.
Ilmoittautuneet

Tiedot

Alkaa:
16.1. klo 10:00
Loppuu:
17.1. klo 17:00
Tapahtumaluokka:
https://pave.fi/?event=__trashed

Tapahtumapaikka

Etäkoulutus, -, -, Suomi