Satamakapteenin terveiset 2020

Veneilijän vuoden yksi taitekohta – venemessut – ovat tätä kirjoitettaessa jo takanapäin. Monesta veneestä löytyy ensi kesänä taas uusia laitteita tuomassa iloa ja turvallisuutta veneilyyn.

Lumi ja jää ei tänä vuonna haitannut telakka-alueella käyntejä, ja kevätkunnostus on pikkuhiljaa alkamassa. Muutamia varhaisia kunnostajia on jo nähty myös HVK:n talvipaikka-alueella. Veneen keväthuoltoa, korjauksia ja laitteiden uusimista ei voi aloittaa liian varhain. Ainakin allekirjoittaneelle tulee joka kevät yhtä kiire.

Huom: Korona-epidemia voi aiheuttaa kevään tapahtumiin muutoksia, joita tulisi noudattaa! Seuraa kerhon tiedotteita sekä www-sivuja.

Tänä vuonna HVK:n ensimmäinen yhteislasku on ennen vappua, lauantaina 25.4. ja toinen lasku 16.5.2020. Yhteislaskuihin ilmoittautuminen tehdään sähköisesti. Pikalinkki löytyy www-sivujen alalaidasta. Satamatoimikunta seuraa tilannetta ja tulee ohjeistamaan yhteislaskut, jotta ne voidaan toteuttaa hallituksen määräyksiä noudattaen.

Satamatoimikunta uskoo siihen, että veneet päästään laskemaan veteen tuona ajankohtana korona-epidemiasta huolimatta. Laskuista on sovittu Antti Karttusen kanssa. Asiaan palataan vielä ennen yhteislaskuja, seuraa sataman tiedotteita ja www-sivuja. Laskupäivinä satamassa päivystää Presto Oy:n sammuttimien huoltoauto. Huollon lisäksi heillä on myynnissä venekäyttöön sopivia sammuttimia ja he myös ottavat vanhan sammuttimien ja toimittavat sen asianmukaisesti kierrätettäväksi.

Huomioi, että käytöstä poistettu sammutin on ongelmajätettä, eikä sitä saa kerhon jätepisteisiin jättää, kuten myös hätäraketit ja soihdut ovat ongelmajätettä, joita ei saa kerhon tiloihin jättää. Venetarvikeliikkeet ottavat uusien hätärakettien ja soihtujen oston yhteydessä vanhat asianmukaisesti hävitettäväksi ja useimmiten vielä ilman veloitusta.

Huom: Muistakaa ottaa käteistä rahaa mukaan, sillä veneen lasku ja sammutuspullon tarkastus maksetaan paikanpäällä käteisellä.

Kelien puolesta veneilykausi alkaa tänä vuonna aikaisin. Satama- ja kiinteistötoimikunta pyrkivät laittamaan kotisatamamme kevätkuntoon 14.4. klo 17.00.(varauksella jos kokoontumiskielto jatkuu) Etusijalla ovat laitureiden sähkö- ja vesikytkennät. Muut korjaus-, siivous- ja järjestelyhommat saatamme joutua siirtämään myöhempään ajankohtaan. Veneitä laitureihin voi tuoda myös ennen kevättalkoita huomioiden sen, että laitureilla ei ole vesi eikä sähkökytkentöjä. Talkoissa noudatamme hallituksen antamia kokoontumiseen liittyviä määräyksiä, jotka ovat voimassa kyseisenä ajankohtana.

Kevään työlista löytyy sataman päärakennuksen rannanpuoleisesta ulko-ovesta.

  • kaapeleiden, letkujen ja letkukelojen siirto varastoista laitureille.
  • kiinnityksen voisi sitten joku innokas jäsen tehdä ohjeistuksen mukaan.

Veneilijöille SECURITE (varoitus): Satamaan tultaessa eteläinen Humalluoto ja Helsingin melontakeskuksen välissä oleva aallonmurtaja on siirtynyt osittain veneväylälle, samoin eteläinen väylämerkki on irronnut. Asiasta on ilmoitettu laitureiden huollosta vastaavalle yksikölle.

Perinteiset talvipaikka- ja satama-alueen siivoustalkoot pidetään kesäkuussa 1.6.2020 klo 17.30 (päivämäärä on kalenterissa). Tämä on pakollinen niille veneenomistajille, joiden vene on ollut HVK:lla talvisäilytyksessä. Seuraa kerhon tiedotteita sekä www-sivuja.

Satamatoimikuntaan saa helpoiten yhteyttä sähköpostilla satama@hooveekoo.fi. Pyrimme auttamaan jäseniä kaikkiin satamaan ja veneilyyn liittyvissä kysymyksissä.

Vartiointi

Vartiovuorojen varaus alkaa 5.4.2020 klo 12:00. Varaus on mahdollista 17.5 saakka, jolloin varausjärjestelmä suljetaan. Sen jälkeen vuoro arvotaan niille vartiovelvollisille, jotka eivät ole vuoroansa varanneet.

Varauksen voit tehdä tästä linkistä https://hooveekoo.fi/jasenille/vartiointi/

 

Lintujen karkotus

Etelänpuoleisen ja sekä pohjoispuolen laiturien päähän on asennettu siiman päässä lentäviä lintujen karkottimia. Testasimme niitä viimekesänä, näyttivät toimivan aika hyvin. Tosin liian kovat tuulet teki haasteita, mutta jatketaan vielä näitä testejä.

Jäsen yhteistietojen muutokset

Jäseniä pyydetään ilmoittamaan jos osoite, puhelinnumero tai sähköpostiosoite muuttuu.

Ilmoituksen voi tehdä toimisto@hooveekoo.fi

Vain voimassa olevilla yhteystiedoilla saat kerhon infot!

Ollaan menossa kohti kevättä ja uutta veneilykautta!

Satamakapteeni

Rauli Harju