Jäseneksi Humallahden Venekerhoon?

Toivotamme uudet jäsenet lämpimästi tervetulleeksi kerhoomme!

Tästä jäsenhakemukseen

Alla vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin:

Miksi minun kannattaisi liittyä kerhoon eikä ottaa vain kaupungin venepaikkaa?
Kaupungilla on venepaikkoja hyvin rajoitetusti, ja paikkaan ei tyypillisesti sisälly mitään muuta palvelua. Humallahden Venekerhossa pääset osallistumaan monipuoliseen kerhotoimintaan ja nauttimaan sen tuomista eduista: hyvin varustettu ja turvallinen jäsenvartioitu kotisatama, kameravalvonta, aidattu ja valvottu talviväilytysalue sataman yhteydessä, tilava aidattu pysäköintialue, Suomenlahden hienoimpiin kuuluva retkisatama Porkkalassa, koulutustarjonta sekä tietysti avuliaat muut kerholaiset! Kerhossa tehty veneen katsastus oikeuttaa alennukseen vakuutusmaksusta monessa vakuutusyhtiöissä. Muita rahanarvoisia etuja on kattojärjestö Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n sivulla.

Onko kerhossa venepaikkoja vapaana?
Kaikissa kokoluokissa on vapaita paikkoja, ja paikasta voidaan sopia jäsenhakemuksen yhteydessä. Kyselyt ja erikoistoiveet kannattaa lähettää osoitteeseen satama@hooveekoo.fi, erityisesti jos kyseessä on painava ja/tai pitkä vene.

Olen uusi veneilijä. Miten kerho voisi auttaa minua alkuun harrastuksessa?
Veneily on sikäli samanlainen harrastus kuin muutkin, että on monta asiaa, joita ei kannata opetella kantapään kautta. Uusien veneilijöiden opastus on kerhossamme erityisasemassa, ja jokainen uusi jäsen saa halutessaan kokeneesta jäsenestä veneilykummin, joka opastaa sekä kerhon toiminnassa että veneilyyn ja talvisäilytykseen liittyvissä käytännön asioissa.

Järjestääkö kerho veneilykoulutusta?
Humallahden Venekerho on yhdessä lauttasaarelaisten venekerhojen kanssa osa Pajalahden Veneilykoulua, joka järjestää kootusti jäsenilleen kattavaa ja monipuolista koulutusta. Sen lisäksi kerholla on omia tapahtumia kuten perinteinen Tallinnan eskaaderi, jossa pääsee matkaamaan omalla veneellä Suomenlahden yli hyvin kokeneessa seurassa.

Miten turvallinen satama on, ja mitä tarkoittaa jäsenvartiointi?
Veneet ja niiden varusteet ovat houkutteleva kohde varkaille varsinkin hiljaisemmissa satamissa. HVK:n kotisatama sijaitsee Helsingin vilkkaimpiin kuuluvan rantatien vieressä ja on aidattu, hyvin valaistu sekä kameravalvottu. Tärkein turvallisuustekijä on kuitenkin jäsenvartiointi: venepaikan haltijoilla on velvollisuus vartioida yksi yö kaudessa parivartiona. Eli vartioimalla muiden veneitä yhden yön, muut vartioivat venettäsi kaikki muut yöt. Tilavan kerhorakennuksen vartiohuone on hyvin varusteltu.

Säilytän venettäni muualla, voinko silti olla HVK:n jäsen?
Purjeveneet ja isot moottoriveneet eivät mahdu Lauttasaaren sillan ali, joten venettä voi pitää myös muualla. Jo pelkästään vuotuisen jäsenmaksun ja saarimaksun yhdistelmä on niin edullinen, että jäsenyys kannattaa, vaikkei kotisatamassamme venettään voisikaan säilyttää.

Kannattaako puolisoni tai lasteni liittyä jäseneksi?
Puolisojäsenyydessä ei ole liittymismaksua, vaan pelkkä vuosimaksu. Puolisojäsen on äänivaltainen kerhon jäsen ilman oikeutta venepaikkaan, mikä tarkoittaa mm. osallistumisoikeutta kaikkiin kerhon kautta järjestettäviin koulutuksiin, toimikunta- ja hallitustyöskentelyyn sekä pääsyä kerhon sisäisille jäsensivuille sekä kerhon aktiiviseen Facebook-ryhmään. Nuorisojäsenmaksu on hyvin edullinen, ja sillä pääsee osallistumaan kerhon toimintaan täysimääräisesti.

En asu Töölössä, vaan kauempana merestä. Miksi HVK olisi minulle paras vaihtoehto?
Vaikka suuri osa kerholaisista asuukin lähiseudulla, HVK:ssa on myös paljon kauempana asuvia, jotka haluavat päästä helposti venerantaan. Heille Helsingin tai Espoon eteläosissa olevat satamat ovat hankalasti saavutettavissa varsinkin arki-iltaisin. HVK:n suojaiseen satamaan pääsee ilman kantakaupungin ruuhkia, ja HVK:lta Lauttasaaren eteläkärjen tasalle pääsee veneellä ja autolla samassa ajassa. Lisäksi väylä länteen Lauttasaaren pohjoispuolitse on suojainen mutta silti nopea. Kotipaikaltaan muut kuin helsinkiläiset voivat liittyä kerhoon samoilla ehdoilla ja maksuilla kuin muutkin.

Mihin voin pysäköidä autoni, Töölössähän ei ole parkkipaikkoja?
Kotisataman pohjoispuolella oleva aidattu telakka-alue toimii kesällä pysäköintialueena, jonne voi kerhon pysäköintikortilla jättää auton vaikka koko kesäksi, mikä on harvinainen etu Helsingissä. Kaikki parkkipaikat näkyvät kartasta Yhteystiedot-sivulla. Sataman puolella auton voi ajaa portista lastausta varten tarvittaessa aivan laiturin eteen.

Voinko huoltaa/korjata venettäni kotisatamassa tai telakalla?
HVK:lla on laitureilla sähkö ja makea vesi, ja sen lisäksi on huoltolaituri, jossa on septiasema. Nostoa varten on tavallinen luiska, ja Rajasaaren kärjessä vielä suurempi luiska. Satamassa on oma verstas, jota voi käyttää vapaasti. Telakalla voi tehdä isompia korjauksia, mutta veneiden pitäminen talvisäilytysalueilla kesäaikaan on Helsingissä kielletty.

Meillä on kimppavene, pitääkö kaikkien olla HVK:n jäseniä?
Kerhossa on tiedostettu kimppaveneilyn suosion lisääntyminen ja sitäkin harrastustapaa halutaan tukea. Veneestä vähintään puolet pitää olla HVK:n jäsenen/jäsenten omistuksessa, ja hänellä/heillä on kaikki vastuu.

Voinko järjestää kerhotalolla omia tilaisuuksia?
Jäsenet voivat vuokrata kerhotaloa omiin tilaisuuksiinsa edullisesti, ja tätä etua käytetään ahkerasti. Harvassa ovat ne juhlatilat Helsingissä, joista on paremmat maisemat.

Haluaisin liittyä jäseneksi, mutta pitääkö minun tuntea kerhosta joku suosittelija?
Ei tarvitse. HVK on hyvin käytännönläheinen seura, ja jäsenistössä on hyvinkin eritaustaisia ihmisiä. Vaikka olemme suuri seura, olemme kuitenkin myös yhteisö, ja haluamme tuntea jokaisen heistä. Siksi kaikkien jäseneksi hakevien kanssa keskustellaan ennen kuin hallitus hyväksyy jäsenyyden.