Kotisatama Humallahti

kuva-2_-hvk-satama-1958-foto-olavi-siirila-hvkx
Humallahden ranta vuonna 1958 nykyisen telakan portin kohdalta nähtynä. Valokuva: Olavi Siirilä.

Humallahden Venekerho on ollut kiinteä osa Töölön maisemaa jo 1950-luvulta lähtien, jolloin kerho sai hallittavakseen paikalla sijainneet kaupungin venelaiturit. Viereinen Kesäranta sai myöhemmin seurakseen sekä Mäntyniemen että Sibelius-monumentin, mikä teki Humallahden rannasta yhden Helsingin vilkkaimmista turistikohteista.

Kerhon alkuvuosien vartiokoppina toiminut leikkimökki on muutamien välivaiheiden kautta muuttunut tilavaksi kerhorakennukseksi, jossa on keittiö, kokous-, toimisto- ja varastotiloja. Edelleen on myös tietysti vartiohuone, jossa tosin nykyään on kameravalvomo ja muita mukavuuksia.

20150221-IMG_1793KP
Klubi-ilta helmikuussa 2015

Rakennus sopii erityisen hyvin jäsenten juhlatilaisuuksiin, ja etua hyödynnetäänkin aktiivisesti. Pöytien ääreen mahtuu istumaan 60 henkeä. Tilavaraukset tehdään toimiston kautta, ja varaustilanteen voi tarkistaa suoraan tilan omasta kalenterista.

1970-luvulta lähtien kerhon alueeseen on kuulunut myös Rajasaarenpenkereen pohjoispuolen telakka-alue. Osa venepaikoista on sen rannassa, minkä lisäksi se palvelee kerhon kunnossapito- ja talvisäilytystoimintaa vuoden ympäri. Yhteensä paikkoja on 250, joista suurin osa kerhotalon edustalla. Pienimpien veneiden paikkoja lukuunottamatta kaikkiin venepaikkoihin sekä talvisäilytysalueelle tulee sähkö ja makea vesi. Satamassa on myös septitankin tyhjennysmahdollisuus sekä luiska.

Pysäköintipaikkoja on runsaasti (kartta). Merikannontien ja Rajasaarenpenkereen varrella on arkisin maksullisia paikkoja, ja kerhon aidatulla, kameravalvotulla telakka-alueella voi pysäköidä vapaasti koko veneilykauden ajan lunastamalla pysäköintiluvan.

Panoraama kerhotalon sisältä. Voit katsella joka suuntaan kuvaa raahaamalla.