Talvivalmisteluja

Viikonlopun lipunlasku kerholla ja saaressa päätti virallisesti veneilykauden, ja molemmat yhteisnostotkin on jo pidetty. Talvisäilytysalue tuli täyteen, mutta paikka löytyi kaikille halukkaille eli n. 90 veneelle, ja nostot menivät sujuvasti järjestyksessä täyttäen. Kerhotalon puolella on noin kymmenen traileria.

Veneiden keskimääräinen koko on hienoisessa kasvussa, koska telakoitavien veneiden määrä lisääntyi muutamalla, mutta kokonaispinta-ala kasvoi noin 10%. Alue järjesteltiinkin uudelleen siten, että ajoväyliä on vain yksi. Siitä huolimatta kaikki veneet päästään poimimaan keväällä vapaassa järjestyksessä. Isot veneet ovat edelleen reunoilla, pienemmät keskellä.

Telakkamestari kiittää myös kaikkia veneensä itse nostaneita hyvästä yhteistyöstä. Ohjeita noudatettiin kiitettävästi, ja veneen sijoituspaikka muistettiin aina kysyä erikseen. Suurin osa muisti myös täyttää etukäteen lomakkeen nostosta. Se on erittäin tärkeää, jotta veneiden sijoittelu saadaan suunniteltua mahdollisimman hyvin. Hieman parantamisen varaa jäi kuitenkin vielä ensi kertaan.

Täksi talveksi kentälle tuotiin vanhojen tolppien lisäksi seitsemän sähkökeskusta, jotka helpottavat akkujen latausta ja pienten kunnostustöiden tekemistä. Satamakapteeni onkin jo ohjeistanut sähkön käytöstä erikseen niitä, joiden vene on telakoituna, joten ne kannattaa vielä kerrata. Telakan valot on vaihdettu kirkkaampiin ja vähemmän virtaa kuluttaviin LED-lamppuihin, joten valvontakamerakuviakin on parempi katsella talven mittaan.