Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Litiumioniakkujen turvallisuus veneissä (ETÄKOULUTUS)

13.1. klo 18:00 - 20:00

Litiumioniakut tekevät tuloaan veneisiin käyttö- ja starttiakkujen korvaajiksi ja myös sähköpropulsion ajovoima-akuiksi. Lisäksi meillä on jo tällä hetkellä veneissä mukana helposti 5-10 erikokoista kannettavien elektroniikkalaitteiden litiumioniakkua kännyköissä, läppäreissä ja muissa vastaavissa laitteissa. Litium-ioniakuilla on monta etua puolellaan verrattuna erityisesti lyijyakkuihin.
Tiesitkö että litiumioniakut ovat palavia ja voivat sytyttää itsensä, ja että akkujen sisällöt ja syntyvät palokaasut ovat hyvin myrkyllisiä?
Tiesitkö, että myös LiFePO4-akku on litiumioniakku?
Akkupalojen todennäköisyydet ovat pieniä, mutta seuraukset voivat olla veneessä katastrofaaliset.
Miten varaudut veneessä erilaisiin litiumakkupaloihin?
Valmistautuminen etäkoulutukseen: Koulutus toteutetaan Teams-palvelun kautta. Sinulle lähettään linkki sähköpostilla ennen koulutusta. Asenna tietokoneellesi Teams-applikaatio tai käytä sitä webbiselaimella lähetetyllä linkillä.
Kouluttaja: Tuomas Raivio (EPS). Tuomas on pitkän linjan purjehtia. Ammatillisella urallaan tekniikan tohtorina ja konsulttina hän on erikoistunut sovellettuun matematiikkaan, riskianalyysiin ja ongelmanratkaisuun.
Osallistujamäärä: 5 – 40
Lisätietoja: Tuomas Raivio, tuomas.raivio (at) gmail.com
Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen on päättynyt.
Ilmoittautuneet:
Jonotuslista:
Palaute: Osallistuitko kurssille? Anahan palautetta 14.1 mennessä, jotta voimme kehittää koulutusta paremmaksi seuraavalle kerralle:
 

Tiedot

Päivämäärä:
13.1.
Aika:
18:00 - 20:00
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://pave.fi/?event=litiumakut-turvallisesti-veneissa-2

Tapahtumapaikka

Etäkoulutus, -, -, Finland