Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Litiumioniakkujen turvallisuus veneissä (LÄHIKOULUTUS)

26.1.2023 klo 18:00 - 19:30

Litiumioniakut tekevät tuloaan veneisiin käyttö- ja starttiakkujen korvaajiksi ja myös sähköpropulsion ajovoima-akuiksi. Lisäksi meillä on jo tällä hetkellä veneissä mukana helposti 5-10 erikokoista kannettavien elektroniikkalaitteiden litiumioniakkua kännyköissä, läppäreissä ja muissa vastaavissa laitteissa. Litium-ioniakuilla on monta etua puolellaan verrattuna erityisesti lyijyakkuihin.
Tiesitkö että litiumioniakut ovat palavia ja voivat sytyttää itsensä, ja että akkujen sisällöt ja syntyvät palokaasut ovat hyvin myrkyllisiä?
Tiesitkö, että myös LiFePO4-akku on litiumioniakku?
Akkupalojen todennäköisyydet ovat pieniä, mutta seuraukset voivat olla veneessä katastrofaaliset.
Miten varaudut veneessä erilaisiin litiumakkupaloihin?
Kouluttaja: Tuomas Raivio (EPS). Tuomas on pitkän linjan purjehtija. Ammatillisella urallaan tekniikan tohtorina ja konsulttina hän on erikoistunut sovellettuun matematiikkaan, riskianalyysiin ja ongelmanratkaisuun. Tuomas on perehtynyt työn puolesta akkujen vaaroihin 5 vuotta. Mm. TUKESin ohjeistukset akkuturvallisuuteen ovat pitkälti hänen käsialaansa. Hän toimi myös SPV:n katsastusohjeiden uudistuksessa litiumioniakkujen osalta asiantuntijana.
Osallistujamäärä: 10 – 30
Lisätietoja: Tuomas Raivio, tuomas.raivio (at) gmail.com
Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen on päättynyt. Jos muutat mielesi osallistumisesta, ilmoita mahdollisimman pian emaililla jukka.wallinheimo@kolumbus.fi, koska kurssille saatetaan jonottaa. Tarkista myös Paven pandemiaohjeistus.
Ilmoittautuneet: /30.
Jonotuslista:
Osallistuitko koulutukseen, anna kiitos palautetta:

Tiedot

Päivämäärä:
26.1.2023
Aika:
18:00 - 19:30
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://pave.fi/?event=litiumioniakkujen-turvallisuus-veneissa-lahikoulutus

Tapahtumapaikka

Humallahden Venekerho, Rajasaarenpenger 6, Helsinki, Suomi