Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Veneilijäkurssin näyttökoe (LÄHIKOULUTUS, n. 225€)

17.5. - 19.5.

Kohderyhmä: Hyväksytysti suoritettu veneilijäkurssin teoriakoe.
Suoritustapa: Käytännön kokeessa voidaan käyttää tutkintoon osallistuvan omaa venettä, jonka tulee olla vähintään luokkaan 3 katsastettu. Koe voidaan toteuttaa vastaavalla jonkun muunkin omistamalla veneellä. Ajokokeeseen osallistuu 2–4 kurssilaista kerrallaan.
Koulutus ja suoritusjärjestelyt: Käytännön koe on suunniteltu suoritettavaksi 17.5, 18.5 tai 19.5.2024 aikana. Tarkempi kellonaika, paikka ja käytettävä vene tarkentuu lähempänä ajankohtaa. Aikaa on hyvä varata noin 4 tuntia (30 min satamassa valmistelut, siirtoajot ja käytännön koe kolme tuntia ja käytännön kokeen arviointikeskustelut 30 min).
Käytännön kokeen kulku:
Kokeen suoritusaika vähintään 30 minuuttia kokeeseen osallistuvaa kohti. Siirtymäajoon käytettävää aikaa ei lasketa kuuluvaksi koeaikaan.
Koe suoritetaan vallitsevissa olosuhteissa, jotka kurssitavoitteen mukaisesti ovat: päivän valoisa aika, hyvät näkyvyysolosuhteet, tuuli ja aallokko venetyyppi huomioiden enintään kohtuulliset.
Kokeeseen tulee sisältyä vähintään seuraavat osiot: Lähtö ja rantautuminen, poijuun kiinnittyminen, kylkikiinnitykseen tai toisen veneen kylkeen kiinnittyminen ja ohjailu annetun suunnan ja kiintopisteen mukaan
Kokeen kuluessa kokeen vastaanottajan on tehtävä havainnot, että seuraavia noudatetaan: vesiteiden säännöt, tähystys ja hyvä merimiestapa (aallokon muodostaminen, muiden huomioiminen, vesialueen erityisolot)
Kokeen jälkeen kokeen vastaanottaja käy kokeeseen osallistuneen kanssa läpi esille tulleet huomiot.
Kokeen aikana vastuu käytettävästä veneestä on veneen omistajalla, jolla on oikeus olla läsnä suoritusta valvomassa. Hän voi kieltäytyä sellaisista kokeeseen määritellyistä tehtävistä, jotka voivat perustellusta syystä olla vaaraksi veneelle tai siinä oleville.
Kurssimaksu: Arvioitu käytännön kokeen arvioitu suoritusmaksu on 225 € (sis. alv 24 %), riippuen käytettävästä veneestä ja suorituspaikasta. Maksuohjeen saat ilmoittautumisen yhteydessä, joka tulee olla suoritettu ennen käytännön kokeen aloittamista.
Kouluttaja: Jori Kosonen (HVK), SPV:n auktorisoima veneilykouluttaja ja katsastaja (SPV, HVK), vuokraveneen- ja huviveneenkuljettajakirja (Traficom).
Lisätietoja: Jori@turvallistaveneilya.fi
Ilmoittautuminen:  Jos muutat mielesi osallistumisesta, ilmoita mahdollisimman pian emaililla Jorille. Tulethan koulutukseen terveenä.
Osallistujamäärä: 2 – 24
Ilmoittautuneet: /24
Jonotuslista:

Tiedot

Alkaa:
17.5.
Loppuu:
19.5.
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://pave.fi/tapahtumat-3/veneilijakurssin-nayttokoe-lahikoulutus/

Tapahtumapaikka

Humallahden Venekerho, Rajasaarenpenger 6, Helsinki, Suomi