Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Venepäällikkökurssin näyttökoe (LÄHIKOULUTUS, 335€)

17.5. - 25.5.

Kohderyhmä: Moottoriveneilijät, joilla on hyväksytysti suoritettu venepäällikkökurssin teoriakoe.
Suoritustapa: Käytännön kokeessa voidaan käyttää tutkintoon osallistuvan omaa venettä, jonka tulee olla vähintään luokkaan 3 katsastettu. Koe voidaan toteuttaa vastaavalla jonkun muunkin omistamalla veneellä. Ajokokeeseen osallistuu 2–4 kurssilaista kerrallaan.
Kukin tutkintoon osallistuva toimii vuorollaan aluksen päällikkönä.
Tutkinnon vastaanottaja antaa tutkinnon aikana tehtäviä ja arvostelee niiden suoritusta seuraamalla kokelaan kokonaiskäyttäytymistä veneen päällikkönä ja erikseen osatehtävien toteutusta.
Koulutus ja suoritusjärjestelyt: Käytännön koe on suunniteltu suoritettavaksi 17.5, 18.5, 19.5, 24.5 tai 25.5 aikana. Tarkempi kellonaika, paikka ja käytettävä vene tarkentuu lähempänä ajankohtaa. Aikaa on hyvä varata noin 4 tuntia (30 min satamassa valmistelut, siirtoajot ja käytännön koe kolme tuntia ja käytännön kokeen arviointikeskustelut 30 min).
Käytännön kokeen kulku:
Näyttö suoritetaan ajamalla näytön vastaanottajan määrittelemien lähtötietojen mukaisesti kokelaan suunnittelemalla reitillä, joka koostuu sekä merkityistä väylistä että muusta vesialueesta.
Näytön vastaanottava veneilykouluttaja päättää vesillä annetun näyttökokeen laajuudesta ja yksityiskohdista perehdyttyään kokelaan osaamiseen teoriakokeeseen ja ennakkotehtävään perustuen. Ennakkotehtävä on palautettava vähintään viikkoa ennen näyttökoetta.
Arvioitu näyttökokeen suoritusaika on vähintään 45 minuuttia kokeeseen osallistuvaa kohti.
Kokeeseen tulee sisältyä vähintään seuraavat osiot: valmistautuminen ja veneen lähtökuntoon laitto, lähtö, matka-ajo koneella, hätätilanteet, MOB, rantautuminen, toiminta huviveneen päällikkönä.
Kokeen jälkeen kokeen vastaanottaja käy kokeeseen osallistuneen kanssa läpi esille tulleet huomiot.
Kokeen aikana vastuu käytettävästä veneestä on veneen omistajalla, jolla on oikeus olla läsnä suoritusta valvomassa. Hän voi kieltäytyä sellaisista kokeeseen määritellyistä tehtävistä, jotka voivat perustellusta syystä olla vaaraksi veneelle tai siinä oleville. Aluksen päällikkönä ollessaan tutkintoon osallistuva voi kieltäytyä sellaisesta tehtävästä, jonka hän katsoo voivan aiheuttaa vaaran alukselle tai siinä olevien turvallisuudelle.
Kurssimaksu: Käytännön kokeen suoritusmaksu on 335 € (sis. alv 24 %) sisältäen ennakkotehtävät ja veneilijän CV’n tutustumisen sekä näyttökokeen suorittamisen ja arvioinnin pääkaupunkiseudulla. Käytettävästä veneestä ja kustannuksista näyttökokeen antavan oma vene(???). Maksuohjeen saat ilmoittautumisen yhteydessä, joka tulee olla suoritettu ennen käytännön kokeen aloittamista.
Kouluttaja: Jori Kosonen (HVK), SPV:n auktorisoima veneilykouluttaja ja katsastaja (SPV, HVK), vuokraveneen- ja huviveneenkuljettajakirja (Traficom).
Lisätietoja: Jori@turvallistaveneilya.fi
Ilmoittautuminen:  Jos muutat mielesi osallistumisesta, ilmoita mahdollisimman pian emaililla Jorille. Tulethan koulutukseen terveenä.
Osallistujamäärä: 2 – 24
Ilmoittautuneet: /24
Jonotuslista:

Tiedot

Alkaa:
17.5.
Loppuu:
25.5.
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://pave.fi/tapahtumat-3/venepaallikkokurssin-nayttokoe-lahikoulutus/

Tapahtumapaikka

Humallahden Venekerho, Rajasaarenpenger 6, Helsinki, Suomi