HVK:n kouluttajien talven rupeama on ohi

Tai ainakin melkein – vielä on edessä Henrik Westerholmin järjestämä vierailu Meriturvalle perjantaina 24.3. Tähän tapahtumaan voit vielä 17.3 saakka ilmoittautua mukaan Paven sivuilla.

HVK:n koulutus- ja venematkailutoimikunta tarjoili ennätysmäärän kursseja Pavelaisille talvella ja keväällä 2023. Maunu Suttinen järjesti koulutuskauden aluksi tutustumista laitesukkellukseen. Klaus Salkola koulutti veneen kunnossapidon strategiaa, elektronista navigointia ja matkakertomukset Perämerenkierros sekä Tanskan ympäri Kielin kanavan kautta. Jukka Wallinheimo koulutti veneen sähköjä, rannikkolaivurin radiotutkinnon (SCR) valmennusta, käytännön VHF/DSC-kertausharjoitusta, VHF-radiolaitteiston tekniikkaa ja tarkistamista mittaamalla sekä turvallista veneilyä Helsingin alueella (Safe boating in Helsinki region). Lisäksi ulkopuolisen kutsutun kouluttajan kanssa HVK:lla järjestettiin litiumioniakkujen turvallisuus veneissä -luento sekä Traficomin SRC-tutkintotilaisuus miniluentoineen.

Hooveekoolaisia on tilastojen mukaan osallistunut Paven kursseille tähän mennessä tai on ilmoittautunut jäljellä oleville kursseille 67. Yhdellä kurssilla meidän osallistujiemme määrä on tyypillisesti 1 – 6. Edes kuudelle osallistujalle ei kurssia yksi seura voisi mitenkään järjestää. Tästä nähdään, miten hyvä strateginen ratkaisu on toimia naapuriseurojen kanssa yhteistyössä Paven puitteissa ja toteuttaa kaikki HVK:n koulutus siellä. Yhdessä saamme kursseillemme aina riittävän määrän osallistujia liikkeelle eri seuroista ja laajan tarjonnan.

Vuosien 2022 ja 2023 Paven koulutuskausien pyöritys on ollut HVK:n vastuulla. Paven rehtorina ja suunnittelutoimikunnan vetäjänä toimi Jukka Wallinheimo. Näytimme mallia muille Paven seuroille sekä vetämisessä että kouutustarjoaman tuottamisessa. Vastuu siirtyy nyt toukokuussa HSK:lle.

Meillä HVK:n koulutustoimikuntalaisilla on siis kiirettä pitänyt. Onneksi kohta alkaa veneilykausi, koulutukset päättyvät ja pääsemme toipumaan talven rupeamasta. Paven kursseja on kuitenkin vielä keväällä tarjolla muiden seurojen toimesta. Tarkista tarjonta ja Ilmoittaudu reippaasti mukaan!