Kommodorin puheenvuoro

Antti Tamminen, kommodori

Tämä vuosi on ollut veneilyn kannalta hyvä vuosi. Pandemia ei sinällään ole paljoa häirinnyt veneilijöitä kesällä. Saaristossa ovat satamat olleet täysiä lomakauden eikä syksy ole ollut keleiltään mitenkään huono. Polttoaineen hintakin ehti käydä aika alhaalla. Nyt ovat veneet ylhäällä talvipaikoillaan odottamassa kevättä.

Katselin talvialuettamme Merikannontieltä päin ja saatoin todeta alueen näyttävän oikein hyvältä. Tuohon vielä vähän maisemointia. Neljän vuoden vuokrasopimus antaa tehdä jo jotain ja maapohjaa vähän parannettiinkin.

Tällä maissa sitten onkin ollut poikkeuksellista melkein koko vuosi. Ei pelkästään pandemia vaan että kerhomme vieressä on myllätty varsin paljon. Uuden painevesiviemärin tuonti Lauttasaaresta tonttimme ohi on tuonut urakoitsijoillekin riittävästi yllätyksiä. Ei mikään helppo kohde.

Saimme samalla kuitenkin uuden vesivedon ja kaapeliyhteydet talvipaikalle  huomattavasti paremmiksi uusien putkien myötä. Kerhotalolle tulee vielä suora viemäriliitos kaupungin verkkoon.

Koulutuksen suosio on ollut suuri ja kurssit on siirretty toistaiseksi nettiin. Venepäällikkökurssille tammikuussa oli nyt vielä paikkoja. Tämä kurssi on syytä käydä jos aikoo hankkia kansainvälisen huviveneenkuljettajan kirjan. Sitä kysytään esimerkiksi venettä vuokrattaessa ulkomailla.

Valokuvauskurssilla on myös joitakin paikkoja ja sen vetää matkavenekouluttajamme Klaus Salkola, OHTA.

Tärkeä toimihenkilötapaaminen siirtyi ensi vuoden puolelle.

Sen suhteen seuraamme vielä ohjeistuksia, sillä meitä on sen verran paljon.

Toivotan hallituksen puolesta oikein kaunista Joulun juhlaa ja sekä onnea että terveyttä vuodelle 2021.

Antti Tamminen

kommodori