Vene 24 Båt: veneitä, vastuullisuutta, merenneitojen kuivanmaanjoogaa…

Satoja veneitä, uutuusmalleja, varusteita ja kaikkea vesiharrastamiseen liittyvää. Tätähän venemessut aina ovat. Kannattaa kuitenkin muistaa myös messujen laaja ohjelmatarjonta luentoineen ja paneelikeskusteluineen. Yksi tärkeä teema tänäkin vuonna on veneilyn vastuullisuus ja ympäristökysymykset. Tähän liittyvää ohjelmaa on tarjolla erityisesti molempina perjantaina 9.2. ja 16.2. Poimin tähän pari tapahtumaa.

Itämeri kärsii mm. rehevöitymisestä, luontokadosta, haitallisista aineista ja roskista. Perjantaina 9.2. esitetään  kuusi voimaa, joita tarvitaan Itämeremme pelastamiseksi: poliittista johtajuutta, kansainvälistä sääntelyä, käytännön tekijöitä, huippuluokan tutkijoita, kunnianhimoisia yrityksiä ja vastuullisia sijoittajia. Odotettavissa on mielenkiintoisia puheenvuoroja näiden voimien edustajilta. (Purjehdussataman lava pe 9.2. klo 12)

Humallahden venekerho on edustettuna jälkimmäisenä perjantaina eli Itämeri-päivänä ”Veneilyn vastuullisempi tulevaisuus” -paneelikeskustelussa. Yksi panelisteista on entinen kommodorimme Antti Tamminen. Tavoitteena on löytää konkreettisia ratkaisuja veneilijöille ja satamille ympäristöystävällisempään ja taloudellisempaan veneilyyn. Muut keskustelijat ovat Roope-satamaohjelman vetäjä Katriina Murto ja seikkailupurjehtija Kari Ruffe Nurmi.  (Purjehdussatama 16.2. klo 18)

Kymmeneen päivään mahtuu paljon mielenkiintoisia tapahtumia: Mikähän on Project X eli suuri suomalainen veneilyhanke, joka lanseerataan (Joel Harkimo) 9.2. klo 11.00? Entä miten estämme maalta tulevat valumat Itämereen (MINUN MERENI 2024, 9.2. klo 14.00)? Millaista on merenneitojen kuivanmaanjooga? Kaikilla on omat mielenkiinnon kohteensa. Kannattaa siis  tutustua monipuoliseen ohjelmatarjontaan.

Kuva: Messukeskus

Teksti: Esa Ilmolahti