Veneilykausi päätettiin perinteikkäästi lokakuun lohisopalla

Lokakuun lohikeitolla Hästössä on pitkät perinteet. Keittoa on nautittu porukalla veneilykauden päättyessä jo yli 20 vuoden ajan. Tapahtuma on saanut alkunsa niin sanotuista miesten viikoista, jolloin miesporukalla tultiin saareen kalastamaan ja keitto syntyi viikon kalasaaliista. Sittemmin naiset ja lapset ovat tulleet mukaan ja kala on vaihtunut kauppojen loheen.

Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna lohisopalle saapui noin 15 venekuntaa ja kolmisenkymmentä henkeä. Kalareissukin kyllä tehtiin, vaikka lohi oli varmuuden vuoksi haettu Kirkkonummelta. Emäntä sai apua perunoiden kuorimiseen, jotta koko porukalle saatiin syntymään 25 litraa höyryävää lohikeittoa.

Kuten aiemminkin, keitto teki kauppansa, eikä mitään jäänyt kattilan pohjalle. Samalla reissulla saatiin kannettua  painavat tavarat talvisäilöön ja Hästö on valmiina talveen.