Kevättä odotellessa

Paula Laasonen, kommodori

Humallahden Venekerhon uusi hallitus on järjestäytynyt ja toimikuntatyö on käynnistynyt hyvin. Kerhon viime vuoden toiminnasta muodostunut tulos oli hyvä, joten kerhon taloudellinen tilanne on tällä hetkellä erinomainen. Uusia maksuja ei tällä hetkellä ole näköpiirissä, korkeintaan pieniä kustannustason noususta johtuvia korotuksia tulevina vuosina. Tämä edellyttää sitä, että meillä on jatkossakin riittävästi vapaaehtoistoimijoita yhteisten asioidemme pyörittämiseen ja saamme riittävästi uusia jäseniä kattamaan luonnollisen poistuman aiheuttamia menetyksiä.

Meillä on hieno kerho, jossa vuodenvaihteen tilanteen mukaan on 611 erilaista ja erilaisin tarpein olevaa jäsentä. Toivoisinkin, että tästä vuodesta tulisi suvaitsevaisuuden ja erilaisuuden hyväksymisen vuosi, sekä kerhon jäsenten kesken että varsinkin veneilykauden käynnistyttyä, kun liikumme yhteisillä vesialueillamme. Toisen erilaisen veneilytavan hyväksyminen ja heidän tarpeidensa huomioiminen omassa liikkumisessamme on kunniaksi koko Humallahden Venekerholle ja sen jäsenkunnalle.

Uusi veneilykausi on hetken päästä alkamassa. Düsseldorfin venenäyttely on parhaillaan käynnissä, ja aivan ovella ovat jo Helsingin venemessut Vene 18 Båt ja Tukholman venenäyttely Allt för Sjön.

Omaa osaamistakin on helppo kehittää.  Kevään veneilijäkoulutukset ovat parhaillaan täydessä käynnissä ja toivoisimme niitä jäsenistömme ahkerasti käyttävän.

HVK:lla on edelleen vireillä kaavamuutoshakemus pohjoisen telakointialueen kaavan muuttamisesta vapaa-ajan veneily- ja venesatamakäyttöön. Pyrimme hyvässä yhteistyössä alueen muiden vesiliikuntaa harrastavien yhdistysten kanssa pitämään alueen jatkossakin vapaa-ajan vesiliikuntaharrastuksen piirissä.

Helsingin kaupunki on viime vuosina jatkanut pohjoisen alueemme vuokrasopimusta vain kahden vuoden jaksoissa, mikä estää alueen pidempiaikaisen kehittämisen. Voimassa oleva vuokrasopimuksemme on piakkoin päättymässä, ja uusi on valmisteilla, joten odottelemme innolla pitempikestoista sopimusta, joka turvaisi myös veneidemme talvisäilytyksen alueella.

Retkisatamamme Hästö on HVK:n omistuksessa ja on yksi lähialueen hienoimmista saarikohteista. Hästön kunnostus- ja huoltotyöt on perinteisesti tehty pelkästään talkoo- ja vapaaehtoisvoimin.

Hästön toiminnan tuottojen täytyy jatkossakin kattaa retkisataman käytöstä aiheutuvat kustannukset.

Retkisatamamme on monelle jäsenellemme syy liittyä / pysyä HVK:n jäsenenä. Nämä käyttäjät ovat rahoittamassa muutakin HVK:n toimintaa liittymis-, venepaikka- ja jäsenmaksuin. Mikäli retkisatamaa ei meillä olisi, olisi kotisataman ylläpidon muu rahoitustarve suurempi, koska hallinnolliset kustannukset eivät muuttuisi.

Olemme sitoutuneet tekemään retkisatamamme toiminnasta tulevaisuusanalyysin, missä kartoitetaan toiminnan sisältö, sekä henkilö- ja taloudelliset resurssit tuleviksi vuosiksi. Tähän työhön haluaisimme aktiivisia ja innokkaita HVK:n jäseniä mukaan.

Tulevaisuustoimikuntamme odottaa vielä innokkaita jäseniä, joten nyt sinulla olisi hyvä mahdollisuus osallistua toimintaamme tai ainakin kertoa:

  • Mitä HVK:n toiminnassa arvostat eniten
  • Mitä epäkohtia tai kehitettäviä asioita koet toiminnassamme
  • Kuinka itse ratkaisisit nämä epäkohdat

Yhteydenotot: kommodori@hooveekoo.fi

Hyvää veneilykauden odotusta teille kaikille!
Paula Laasonen